Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriendspku > Recettes > 'chocolade' taart
Retour aux Recettes

'chocolade' taart

  • CETTE RECETTE FAIT: 8 porties
  • TEMPS DE PRÉPARATION: 45 minuten - rusttijd: 30 minuten
  • TEMPS DE CUISSON: 15 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C   

Stap 2

Smelt de Vitabiwi, boter en ProZero chocolade.   

Stap 3

Laat afkoelen. 

Stap 4

Doe de eiwitarme bloem, het bakpoeder, het vanille-extract, de appelmoes en de honing in een kom.  

Stap 5

Giet het Vitabiwi-mengsel in de kom en klop zachtjes tot een gladde massa.  

Stap 6

Giet in een met olie ingesmeerde bakvorm. 

Stap 7

Plaats 15 minuten in de oven.   

Stap 8

Laat afkoelen en haal uit de vorm.

Stap 9

Smelt de 100g Vitabiwi au bain-marie. 

Stap 10

Spreid een dunne laag gesmolten Vitabiwi uit op bakpapier. 

Stap 11

Laat 15 minuten afkoelen.  

Stap 12

Breng in een steelpan de ProZero Chocolade met een garde aan de kook.   

Stap 13

Haal het ProZero mengsel van het vuur en voeg de Vitabiwi toe en meng goed tot een homogeen mengsel.  

Stap 14

Laat afkoelen.  

Stap 15

Klop de veganistische room op en spatel voorzichtig door het Vitabiwi-mengsel.  

Stap 16

Beleg de taart met een deel van de krokante Vitabiwi.

Stap 17

Bedek met Vitabiwi-mousse en verdeel gelijkmatig over de bovenkant en de zijkanten zodat de taart volledig bedekt is.   

Stap 18

Breek de rest van de krokante Vitabiwi in kleine stukjes en bedek hiermee de randen van de taart. 

Stap 19

​​​​​Bewaar op een koele plaats gedurende 30 minuten alvorens op te eten.  

Serveertip: serveer op een bord of maak individuele taartjes.  

ProZero® en Vitabiwi® zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht. Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • Het gebak:
  • 125g eiwitarme bloem 
  • 1 theelepel bakpoeder  
  • 25g boter, ongezouten 
  • 20g honing  
  • 125ml ProZero chocolade  
  • 1 theelepel vanille-extract 
  • 100g appelmoes  
  • 125g Vitabiwi  
  • De mousse:
  • 125g Vitabiwi  
  • 60ml ProZero chocolade  
  • 150g vegan slagroom  
  • De decoratie:
  • 100g Vitabiwi