Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Retour aux Recettes

Baghrir

  • CETTE RECETTE FAIT: 5
  • TEMPS DE PRÉPARATION: 15 minuten
  • TEMPS DE CUISSON: 15 minuten
Stap 1

Verdun de droge bakkersgist met de helft van het lauwe water.

Stap 2

Giet in een kom de andere helft van het water, het griesmeel, de bloem, het zout en de suiker.

Stap 3

Mix.

Stap 4

Voeg het bakpoeder en het  gistmengsel toe en mix opnieuw.

Stap 5

Laat 5 minuten rusten.

Stap 6

Het beslag moet iets dikker zijn dan gewoon pannenkoekenbeslag.

Stap 7

Smelt voor de siroop de 3 ingrediënten op een laag vuur.

Stap 8

Kook een pollepel beslag op een middelhoog vuur in een kleine pan.

Stap 9

Je bakt de bahrir maar aan één kant.

Stap 10

Hij is klaar wanneer er geen bellen meer worden gevormd en er geen rauw deeg meer is.

Stap 11

Eet de baghrir warm en giet de siroop erover.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

Serveersuggestie:

Op een mooi groot bord.

 

  • Deeg
  • 2g droge bakkersgist
  • 200ml lauw water
  • 60g eiwitarm fijn griesmeel
  • 25g eiwitarm meel
  • 1 snufje zout
  • 5g suiker
  • 3,5g bakpoeder
  • Siroop
  • 20g honing
  • 5ml oranjebloesem
  • 25g boter