Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriendspku > Recettes > Eiwitarme vanilleflan
Retour aux Recettes

Eiwitarme vanilleflan

  • CETTE RECETTE FAIT: 2 porties
  • TEMPS DE PRÉPARATION: 1 uur |Rusttijd: 30 minuten
  • TEMPS DE CUISSON: 1 uur en 5 minuten
Stap 1

Klop de boter, het meel, de vanille, de suiker en het zout op tot een deeg.

Stap 2

Voeg geleidelijk de ProZero® toe en kneed tot een homogene bal.

Stap 3

Plaats 30 minuten in de koelkast.

Stap 4

Rol het deeg uit en plaats het in een hoge taartvorm.

Stap 5

Plaats opnieuw in de koelkast.

Stap 6

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 7

Giet de ProZero®, de rijstroom, de agaragar en de vanillezaadjes in een steelpan.

Stap 8

Laat 1-2 minuten inkoken.

Stap 9

Meng het maïszetmeel, de suiker en een snuifje kurkuma in een mengkom.

Stap 10

Giet 1/3 van het ProZero® mengsel erbij en klop stevig door.

Stap 11

Giet dit mengsel terug in de pan met de rest van het ProZero® mengsel.

Stap 12

Klop het geheel goed op.

Stap 13

Giet het mengsel onmiddellijk uit over het deeg.

Stap 14

Strijk het oppervlak glad.

Stap 15

Bak gedurende 1 uur.

Stap 16

Laat afkoelen.

Stap 17

Plaats minimaal 4 uur in de koelkast.

Serveersuggestie:

In de bakvorm.

 

Top tip:

Als je een hoge vorm gebruikt, kun je de flan uit de vorm halen zoals de professionals.

ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • Voor het deeg:
  • 62,5g ongezouten boter
  • 150g eiwitarm meel
  • Vanillearoma / vanillezaadjes
  • 5g witte suiker
  • 1 snuifje zout
  • 35ml ProZero®
  • Voor de vulling:
  • 400ml ProZero®
  • 45ml eiwitarme rijstroom
  • 1,5g agaragar
  • 1 vanillestokje (of equivalent in aroma)
  • 37,5g maïszetmeel
  • 85g witte suiker
  • 1 snuifje kurkuma