Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriendspku > Recettes > Eiwitarme frisco
Retour aux Recettes

Eiwitarme frisco

  • CETTE RECETTE FAIT: Recept voor: 12 porties
  • TEMPS DE CUISSON: Voorbereidingstijd: 30 minuten / Bereidingstijd: 5 minuten / Vriestijd: 4 uur / Speciale benodigdheden: Een staafmixer, Een elektrische garde, Een houten spatel, Mini-ijs siliconen mal met stokjes, Een metalen spatel om het overtollige af te schrapen
Stap 1

Meng de ProZero®, de boter en het maïszetmeel in een pan.

Stap 2

Dik het mengsel in door er voortduren met een spatel door te roeren op een middelhoog vuur, tot het mengsel begint in te koken.

Stap 3

Mix het mengsel glad met een staafmixer.

Stap 4

Giet het mengsel in een bakje, wikkel in folie en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Idealiter 24 uur laten staan.

Stap 5

Klop op tot een stevige slagroom.

Stap 6

Vul de vormpjes tot de helft met slagroom.

Stap 7

Steek het stokje erin en vul de vorm tot aan de rand met slagroom.

Stap 8

Goed aandrukken om luchtbellen te voorkomen.

Stap 9

Strijk het oppervlak van de vormen glad met de spatel.

Stap 10

Plaats minimaal 4 uur in de diepvriezer.

Waarschuwing: snel consumeren en bewaar maximaal 3 maanden in de diepvriezer.

  • 200ml ProZero®
  • 25g ongezouten boter
  • 8g maïszetmeel
  • 40g witte suiker
  • 1 eetlepel vanillearoma (of 2g vanillepoeder)
  • 3 Vitabiwi® repen (optioneel)