Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriendspku > Recettes > Empanadas
Retour aux Recettes

Empanadas

  • CETTE RECETTE FAIT: Recept voor: 10 porties
  • TEMPS DE CUISSON: Voorbereidingstijd: 40 minuten / Bereidingstijd: 10 minuten / Speciale benodigdheden: Een koekjesvorm (diameter van 10 cm).
Stap 1

Verwarm de ​​oven voor op 200°C.

Stap 2

Bak de aubergine, de courgette, de ui, de champignons en de knoflook twee minuten in olijfolie op een middelhoog vuur.

Stap 3

Voeg de kruiden en de gesneden tomaten toe en bak nog 2 minuten.

Stap 4

Laat in een kom afkoelen.

Stap 5

Wrijf met je vingertoppen het eiwitarm meel en de boter samen tot een broodkruimelachtige structuur.

Stap 6

Voeg de specerijen toe.

Stap 7

Voeg al roerend water toe tot je een homogeen deeg krijgt.

Stap 8

Laat 10 minuten rusten.

Stap 9

Bestuif een schoon werkoppervlak met wat eiwitarm meel.

Stap 10

Kneed het deeg tot een zacht geheel.

Stap 11

Rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van ½cm.

Stap 12

Gebruik de koekjesvorm om rondjes uit het deeg te steken.

Stap 13

Leg 1 eetlepel afgekoeld groentemengsel in het midden van elke vorm.

Stap 14

Vouw de vormen in halve maantjes en druk de zijkanten van het deeg samen met je vingertoppen om de empanadas af te sluiten.

Stap 15

Leg de empanadas op een ovenplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de bovenkant met olijfolie.

Stap 16

Bak gedurende 10 minuten in de oven, tot goudbruin.

Stap 17

Laat afkoelen op een rooster.

 

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie

  • Voor het deeg:
  • 250g eiwitarm meel (plus wat extra om te bestuiven)
  • 125g zachte boter
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 50ml water
  • Voor de vulling:
  • 50g aubergine, fijngesneden
  • 50g courgette, fijngesneden
  • 50g ui, fijngesnipperd
  • 50g champignons, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder (optioneel)
  • 50g tomaten, fijngesneden