Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriendspku > Recettes > Feestdiner van wortelen
Retour aux Recettes

Feestdiner van wortelen

  • CETTE RECETTE FAIT: Recept voor: 2 personen
  • TEMPS DE CUISSON: Voorbereidingstijd: 1 uur / Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten / Speciale benodigdheden: een dunschiller, een elektrische staafmixer en een spuitzak
Stap 1

Verwarm je heteluchtoven voor op 180°C.

Stap 2

Giet het wortelsap in een pan en laat op een middelhoog vuur inkoken tot een kwart is verdampt.

Stap 3

Schil met een dunschiller een ​​paar gele of oranje worteltagliatelle en bewaar aan de kant.

Stap 4

Snijd de paarse wortel overlangs doormidden en leg die in een ovenschaal met de knoflook, de tijm en een scheutje olijfolie.

Stap 5

Bak 25 minuten op 180°C, tot je het lemmet van een mes er gemakkelijk kunt inprikken.

Stap 6

Dompel de babyworteltjes in het wortelsap met een scheutje olijfolie, dek af en bak 15-20 minuten.

Stap 7

Bewaar de zachtgekookte wortelen apart van het wortelsap.

Stap 8

Kook de gele wortelen gaar met de kardemom in water.

Stap 9

Verwijder de kardemom en mix de wortelen met een beetje van het kookwater.

Stap 10

Kook het wortelloof 5 minuten in water en koel meteen af om de kleur te behouden.

Stap 11

Mix het gekookte wortelloof in een kom met een scheutje olijfolie tot een pesto. Bewaar aan de kant.

Stap 12

Meng de olijfolie, het zout en het kerriepoeder in een pan. Voeg de schil van de gekonfijte citroen en het wortelsap toe en laat inkoken tot een saus. Eens ingedikt, mix tot een geheel.

Stap 13

Marineer de gele wortel tagliatelle in olijfolie, limoensap, gehakte koriander, zout en peper. Laat in de marinade staan ​​tot de afwerking van het gerecht.

Stap 14

Kook de eiwitarme rijst volgens de instructies op de verpakking.

Stap 15

Giet af en mix met de rijstroom tot een dikke consistentie.

Stap 16

Smeer een lepel eiwitarme rijstcrème in een ronde vorm op bakpapier en herhaal de handeling.

Stap 17

Bak 25 minuten aan één kant op 180°C, draai om en laat 5-10 minuten drogen in de uitgeschakelde oven.

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 700ml wortelsap
  • 1 grote oranje wortel, geschild
  • 1 grote paarse wortel, geschild
  • 1-2 teentjes knoflook
  • Enkele takjes tijm
  • Een scheutje olijfolie
  • 8 babyworteltjes, geschild
  • 6 gele wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
  • 5 kardemomzaadjes
  • 100g loof van de wortelen
  • Een snuifje kerriepoeder
  • 1 gekonfijte citroen (optioneel)
  • Limoensap
  • 50g koriander
  • Zout & peper
  • 100g eiwitarme rijst
  • 100g rijstroom