Los de gist op in de ProZero® bij kamertemperatuur. Laat vijf minuten staan.
Snijd de boter in kleine blokjes en bewaar apart in een kom op kamertemperatuur.
Meng het meel, het zout en de suiker op een lage snelheid met de keukenrobot.
Voeg geleidelijk het mengsel van ProZero® en gist toe en verhoog de snelheid van de garde.
Voeg geleidelijk de blokjes boter toe zodra het mengsel stevig wordt.
Zet de keukenrobot af wanneer het deeg goed gemengd is.
Dek de kom af en laat een uur rijzen bij 30°C (op de radiator). Het deeg moet in grootte verdubbelen.
Haal het deeg uit de kom en druk de lucht er uit.
Vul de bakvorm voor 2/3 met het deeg.
Dek af en laat weer anderhalf uur rijzen zoals in stap 8.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak gedurende 25 minuten in de oven.
Haal het brood meteen uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Je kunt dit recept ook maken met een grote kom en een garde!
ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.