Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriendspku > Recettes > Eiwitarme brioche
Retour aux Recettes

Eiwitarme brioche

  • CETTE RECETTE FAIT: 1 brioche (800g)
  • TEMPS DE PRÉPARATION: 20 minuten
  • TEMPS DE CUISSON: 25-30 minuten / Rusttijd: 2u30 - 4u
Stap 1

Verwarm de ProZero® en los de gist erin op.

Stap 2

Voeg het eiwitarm meel, de suiker en het zout samen in de kom van de keukenrobot.

Stap 3

Meng op lage snelheid en voeg de olijfolie en het oranjebloesemaroma toe.

Stap 4

Giet geleidelijk het gistmengsel erbij en laat vijf minuten op lage snelheid mengen.

Stap 5

Controleer of het meel op de bodem ook is opgenomen.

Stap 6

Meng vijf tot tien minuten op hoge snelheid. Het deeg moet van de zijkanten loskomen en een soort bal vormen.

Stap 7

Haal de kom uit de robot en rol het deeg tot een mooie bal.

Stap 8

Dek af en laat 1u30 tot 2u rijzen bij kamertemperatuur (25 ° C). (het deeg verdubbelt in grootte).

Stap 9

Druk op het deeg om het gas te laten ontsnappen en zet het dertig minuten tot een uur in de koelkast.

Stap 10

Haal het deeg eruit, ontgas opnieuw en plaats het op een met bloem bestoven werkblad.

Stap 11

Snijd zes kleine identieke balletjes uit het deeg.

Stap 12

Leg de balletjes in een geoliede cakevorm.

Stap 13

Laat een uur tot anderhalf uur rijzen.

Stap 14

Verwarm de oven voor op 160°C.

Stap 15

Verwarm de oven voor op 160°C.

Stap 16

Smeer met een borsteltje de gesmolten boter op het deeg.

Stap 17

Bestrooi met parelsuiker.

Stap 18

Bak 25 à 30 minuten, tot de brioches licht goudbruin zijn.

Stap 19

Haal uit de oven en haal warm uit de vorm.

Speciale benodigdheden: Keukenrobot met deeghaak

ProZero is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 380g eiwitarm meel
  • 260ml ProZero®
  • 60g bruine suiker
  • 4g zout
  • 20g verse gist / 7g droge gist
  • 70ml olijfolie
  • 10-15ml oranjebloesemaroma
  • Parelsuiker (om op de brioche te strooien)
  • 15g zachte boter