Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het warm water, de gedroogde gist en het psyllium husk poeder in een kom.
Laat 10 minuten rusten.
Voeg hieraan het eiwitarm meel, de olijfolie, het zout, de kruiden, de tomatenpuree en knoflookpuree aan toe en bewerk met de handen tot een deeg. Kneed gedurende 2 minuten.
Laat het deeg 30 minuten rijzen in een warme ruimte.
Bestuif je handen met wat eiwitarm meel en verdeel het deeg in 2 gelijke bollen.
Rol een bol deeg in een cirkel van ongeveer 30cm lang en 25cm breed.
Meng in een kom de Mozzarella, de knoflookpuree, de knoflook en de basilicum.
Smeer de pizzabodem in met een laagje olijfolie en versier met de helft van het mozzarella, knoflook en kruiden mengsel.
Herhaal stap 7 tot 9 met het tweede stuk deeg.
Strooi eventueel nog wat Italiaanse kruiden over beide pizza’s en bak gedurende 20 à 25 minuten in de oven.
Haal uit de oven en serveer!
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.