Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop in een kom de boter, margarine en kristalsuiker met een handmixer tot een lichtgekleurd en luchtig mengsel.
Meng het eiwitarm meel onder het mengsel.
Kneed met je handen tot een bewerkbaar deeg. Voeg eventueel 1 à 2 theelepels water toe als het deeg niet goed aan elkaar kleeft.
Bestuif je werkoppervlak met eiwitarm meel. Leg het deeg op het werkoppervlak en kneed gedurende 30 seconden tot een stevige, gladde bol.
Rol het deeg uit (+/- 5mm dikte). Bedek een ingevette bakvorm of bakplaat van 12cm x 18cm met het deeg.
Bak gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg een lichtgouden kleur heeft.
Laat afkoelen.
Doe de boter en de bruine suiker in een steelpan. Zet op een laag vuur tot de boter gesmolten en de suiker opgelost is.
Voeg ProZero toe en laat gedurende 5 à 10 minuten sudderen onder voortdurend roeren. Laat de saus inkoken tot het volume ongeveer met een kwart gereduceerd is.
Giet de saus in een kom of kan en laat gedurende 10 minuten afkoelen in de koelkast.
Giet de karamelsaus over de shortbread-bodem. Laat het geheel 30 minuten afkoelen in de koelkast totdat de karamelsaus helemaal opgesteven is.
Leg de Vitabiwi-stukjes en de boter in een hittebestendige kom. Smelt au bain-marie of in de magnetron.
Roer goed door tot een smeuïge massa.
Verdeel het Vitabiwi-mengsel over de karamel-laag en laat gedurende 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Ontvorm wanneer alles opgesteven is. Snijd de millionnaire’s shortbread in hapklare, vierkante stukjes.
1 portie (1 stukje) bevat: 127 kcal - 0,06 g eiwitten - 3 mg Phe
ProZero en Vitabiwi zijn voedingen voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.