Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriends > Recepten > TRADITIONELE LIBANESE TABOULEH
Terug naar recepten

TRADITIONELE LIBANESE TABOULEH

  • RECEPT MAAKT: 2 PORTIES
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 40 MINUTEN
  • KOOKTIJD: 5 -10 MINUTEN / RUSTTIJD: 1 UUR
STAP 1

Kook de eiwitarme couscous volgens de instructies op de verpakking.

STAP 2

Giet het water af, spoel de couscous onder koud water en bewaar aan de kant.

STAP 3

Verwijder de steel van de tomaten en snijd aan de onderkant een kruis in de tomaat.

STAP 4

Dompel de tomaten 40 seconden onder in kokend water.

STAP 5

Laat ze afkoelen in een kom met water en ijsblokjes.

STAP 6

Verwijder de schil van de tomaten en snijd ze in 2.

STAP 7

Verwijder de zaden en snijd de tomaten fijn.

STAP 8

Snipper de jonge ui.

STAP 9

Hak de munt en peterselie fijn.

STAP 10

Meng alle ingrediënten in een kom.

STAP 11

Kruid bij.

STAP 12

Zet minimaal 1 uur in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je arts en/of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou

  • 40g eiwitarme couscous
  • 2 tomaten
  • 10 muntblaadjes
  • 1 jonge ui
  • 30g peterselie
  • 50ml citroensap
  • 30ml olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Zout & peper