Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriends > Recepten > Pizzabrood met kaas en look
Retour aux Recettes

Pizzabrood met kaas en look

  • RECEPT MAAKT: 2 pizza’s
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 25 minuten
  • KOOKTIJD: 1 uur
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2

Meng het warm water, de gedroogde gist en het psyllium husk poeder in een kom.

Stap 3

Laat 10 minuten rusten.

Stap 4

Voeg hieraan het eiwitarm meel, de olijfolie, het zout, de kruiden, de tomatenpuree en knoflookpuree aan toe en bewerk met de handen tot een deeg. Kneed gedurende 2 minuten.

Stap 5

Laat het deeg 30 minuten rijzen in een warme ruimte.

Stap 6

Bestuif je handen met wat eiwitarm meel en verdeel het deeg in 2 gelijke bollen.

Stap 7

Rol een bol deeg in een cirkel van ongeveer 30cm lang en 25cm breed.

Stap 8

Meng in een kom de Mozzarella, de knoflookpuree, de knoflook en de basilicum.

Stap 9

Smeer de pizzabodem in met een laagje olijfolie en versier met de helft van het mozzarella, knoflook en kruiden mengsel.

Stap 10

Herhaal stap 7 tot 9 met het tweede stuk deeg.

Stap 11

Strooi eventueel nog wat Italiaanse kruiden over beide pizza’s en bak gedurende 20 à 25 minuten in de oven.

Stap 12

Haal uit de oven en serveer!

​​​​​​Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • Voor de pizzabodem:
  • 370 ml warm water
  • 6 g gedroogde gist (1 zakje van 6 g)
  • 9 g psyllium husk poeder
  • 500 g eiwitarm meel (wat extra voor het bestuiven)
  • 3 eetlepels olijfolie (voor stap 4)
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemengde kruiden
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 theelepel knoflookpuree
  • 1 theelepel olijfolie (voor stap 9)
  • Voor de topping:
  • 300 g eiwitarme mozzarella, geraspt (bv: Violife for pizza Mozzarella)
  • 2 theelepels knoflookpuree
  • 1 handvol basilicumbladeren, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, geplet