Verwarm je heteluchtoven voor op 180°C.
Giet het wortelsap in een pan en laat op een middelhoog vuur inkoken tot een kwart is verdampt.
Schil met een dunschiller een paar gele of oranje worteltagliatelle en bewaar aan de kant.
Snijd de paarse wortel overlangs doormidden en leg die in een ovenschaal met de knoflook, de tijm en een scheutje olijfolie.
Bak 25 minuten op 180°C, tot je het lemmet van een mes er gemakkelijk kunt inprikken.
Dompel de babyworteltjes in het wortelsap met een scheutje olijfolie, dek af en bak 15-20 minuten.
Bewaar de zachtgekookte wortelen apart van het wortelsap.
Kook de gele wortelen gaar met de kardemom in water.
Verwijder de kardemom en mix de wortelen met een beetje van het kookwater.
Kook het wortelloof 5 minuten in water en koel meteen af om de kleur te behouden.
Mix het gekookte wortelloof in een kom met een scheutje olijfolie tot een pesto. Bewaar aan de kant.
Meng de olijfolie, het zout en het kerriepoeder in een pan. Voeg de schil van de gekonfijte citroen en het wortelsap toe en laat inkoken tot een saus. Eens ingedikt, mix tot een geheel.
Marineer de gele wortel tagliatelle in olijfolie, limoensap, gehakte koriander, zout en peper. Laat in de marinade staan tot de afwerking van het gerecht.
Kook de eiwitarme rijst volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en mix met de rijstroom tot een dikke consistentie.
Smeer een lepel eiwitarme rijstcrème in een ronde vorm op bakpapier en herhaal de handeling.
Bak 25 minuten aan één kant op 180°C, draai om en laat 5-10 minuten drogen in de uitgeschakelde oven.
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.