Klop de boter, het meel, de vanille, de suiker en het zout op tot een deeg.
Voeg geleidelijk de ProZero® toe en kneed tot een homogene bal.
Plaats 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit en plaats het in een hoge taartvorm.
Plaats opnieuw in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Giet de ProZero®, de rijstroom, de agaragar en de vanillezaadjes in een steelpan.
Laat 1-2 minuten inkoken.
Meng het maïszetmeel, de suiker en een snuifje kurkuma in een mengkom.
Giet 1/3 van het ProZero® mengsel erbij en klop stevig door.
Giet dit mengsel terug in de pan met de rest van het ProZero® mengsel.
Klop het geheel goed op.
Giet het mengsel onmiddellijk uit over het deeg.
Strijk het oppervlak glad.
Bak gedurende 1 uur.
Laat afkoelen.
Plaats minimaal 4 uur in de koelkast.
In de bakvorm.
Als je een hoge vorm gebruikt, kun je de flan uit de vorm halen zoals de professionals.
ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.