Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriendspku > Recipes > Eiwitarme groentequiche
Retour aux Recettes

Eiwitarme groentequiche

  • RECEPT MAAKT: Recept voor: 4 porties
  • KOOKTIJD: Voorbereidingstijd: 45 minuten / Bereidingstijd: 30 minuten / Rusttijd: 30 minuten / Speciale benodigdheden: Individuele quichevormpjes, Een staafmixer, Een garde
Voor het deeg:
Stap 1

Meng het meel, de boter, de Espelette peper, het zout en de peper.

Stap 2

Voeg geleidelijk water toe om een ​​homogeen deeg te krijgen.

Stap 3

Rol het deeg op, dek af en bewaar 30 minuten in de koelkast.

Stap 4

Verwarm de oven voor op 180°C.

Voor de vulling:
Stap 1

Schil de wortelen en de rapen.

Stap 2

Snijd de wortelen in reepjes en de rapen in vieren.

Stap 3

Stoof de wortelen en de rapen in een pan met wat olijfolie op een middelhoog vuur.

Stap 4

Kruid bij.

Stap 5

Voeg de bouillon toe zodra de groenten licht verkleurd zijn en dek af.

Stap 6

Laat de bouillon volledig verdampen.

Stap 7

Verdeel het deeg in vieren en plaats ze in de individuele vormpjes.

Stap 8

Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Stap 9

Bak 15 minuten voor in de oven en laat afkoelen.

Stap 10

Mix de rijstroom, de ProZero® en het maïszetmeel tot een gladde massa.

Stap 11

Breng het mengsel al roerend aan de kook.

Stap 12

Laat het mengsel na een minuut koken afkoelen.

Stap 13

Leg een laagje wortelreepjes op de bodem van elke vorm.

Stap 14

Bedek de wortelreepjes met room.

Stap 15

Leg de kwartjes raap en de diepvrieserwten erop.

Stap 16

Bedek met room.

Stap 17

Bestrooi met geraspte Violife.

Stap 18

Plaats opnieuw in de oven gedurende 15 minuten.

ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie

  • 250g eiwitarm meel
  • 125g zachte boter
  • 1 theelepel Espelettepeper
  • Zout & peper
  • 50ml water
  • 100g wortel
  • 100g rapen
  • 15g olijfolie of boter
  • 200ml groentebouillon
  • 250g rijstroom
  • 250g ProZero®
  • 30g maïszetmeel
  • 40g diepvrieserwten
  • 120g Violife, geraspt