Verdeel de opgegeven hoeveelheden Vitabiwi® over drie kommetjes. Smelt de Vitabiwi® voor het omhulsel en de vulling au bain-marie.
Borstel met een penseeltje een laag Vitabiwi® aan de binnenkant van twee halve vormen. Laat ze daarna vijf tot tien minuten harden in de diepvries. Herhaal die stap nog twee keer tot het omhulsel voldoende dik is.
Voeg de zeste van mandarijn toe aan de gesmolten Vitabiwi® en meng met de ‘slagroom’. Als het mengsel vloeibaar wordt en schift, mix het dan goed door met een handmixer tot een homogeen mengsel. Zet tien minuten in de koelkast. Schep het mengsel in een spuitzak wanneer het mooi homogeen is.
Giet het sap van de ananasstukjes in blik af. Snijd ze met een scherp mes tot tartaar. Snijd de passievrucht in twee en behoud twintig gram van het sap en de fruitpulp. Zet even opzij in twee aparte kommetjes.
Haal de twee halve vormen voor het omhulsel voorzichtig uit de siliconen vorm. Vul één bol met de vulling tot ¼ van de rand. Leg daarop de fruittartaar. Plaats hier voorzichtig de tweede halve bol op. Gebruik een zeer fijne borstel, gedrenkt in gesmolten Vitabiwi® om de twee helften te verzegelen. Spuit op een mooi bord een toefje van de vulling als “lijm” voor de bol en laat vijf minuten opstijven in de koelkast.
Smelt de Vitabiwi® met de ProZero® in een kleine steelpan en breng aan de kook.
Serveer het bord aan tafel. Giet de saus in een juskom en giet uit over de bol. Zo smelt de bovenste schaal en wordt de verrassing binnenin onthuld.
ProZero® en Vitabiwi® zijn voeding voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht. Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.
Speciale benodigdheden:
2 siliconen vormen (halve bol of hartvorm)
Penseeltje
Spuitzak