Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriends > Recepten > Schaapjes cupcakes
Retour aux Recettes

Schaapjes cupcakes

  • RECEPT MAAKT: 6 cupcakes
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 40 minuten
  • KOOKTIJD: 20 minuten
Stap 1

Verwarm de oven tot 200°C.

Stap 2

Smelt 2 reepjes Vitabiwi au bain-marie.

Stap 3

Klop met een mixer de boter en suiker tot een luchtig mensgel.

Stap 4

Voeg de eivervanger, het eiwitarm meel, het bakpoeder, de ProZero en de gesmolten Vitabiwi toe en mix tot een luchtige, homogene massa.

Stap 5

Verdeel het deeg over 6 cupcake vormpjes. Bak in de oven gedurende 20 minuten.

Stap 6

Smelt 2 reepjes Vitabiwi au bain marie.

Stap 7

Verdeel de gesmolten Vitabiwi over een met bekpapier beklede bakplaat om 6 ovaalvormige vormpjes te maken (+/- 2 cm). Laat uitharden in de koelkast.

Stap 8

Smelt 7 reepjes Vitabiwi au bain-marie.

stap 9

Meng de boter en het suikerglazuur in een kom. Roer hierdoor de gesmolten Vitabiwi. Het kan zijn dat je een beetje ProZero moet gebruiken om de textuur wat lopender te maken.

stap 10

Smeer het glazuur over de cupcakes.

stap 11

Haal de ovaalvormige vormpjes uit de koelkast en plaats dit als hoofdje op de cupcakes.

stap 12

Schik de marshmallows op het glazuur om de wol van het schaapje voor te stellen.

stap 13

Kleef de oogjes op het hoofdje met behulp van wat suikerglazuur.

Vitabiwi en ProZero zijn voedingen voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). 

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • Voor de cupcakes
  • 100 g eiwitarm meel
  • 75 ml ProZero®
  • 50 g basterdsuiker
  • 50 g zachte boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel eivervanger + 2 ml water
  • 2 repen Vitabiwi® (2 x 25 g)
  • Voor de topping
  • 9 repen Vitabiwi® (9 x 25 g)
  • 80 g ongezouten boter
  • 200 g suikerglazuur
  • 20 ml ProZero®
  • 250 g eiwitarme marshmallows*
  • 12 suikeroogjes