Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Terug naar recepten

Pools kruidenbrood

  • RECEPT MAAKT: 1 brood
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 1 uur 30 minuten
  • KOOKTIJD: 30 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor tot 200°C.

Stap 2

Meng het water, de gedroogde gist, de suiker en de psyllium husk in een kom. Roer goed en laat het mengsel gedurende 10 minuten indikken.

Stap 3

Meng in een andere kom het eiwitarm meel met 3 eetlepels plantaardige olie. Voeg het ingedikte mengsel toe en kneed tot een deeg.

Stap 4

Bedek de kom met een theedoek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme plaats rijzen  gedurende 30 minuten totdat het verdubbeld is in grootte.

Stap 5

Mix ondertussen de ui, knoflook, basilicum, boter en olie in een elektrische hakmolen tot een glad mengsel.

Stap 6

Bestuif een schoon werkoppervlak met wat eiwitarm meel en rol het deeg uit tot een rechthoek van 20 bij 16 cm.

Stap 7

Smeer het kruidenmengsel gelijkmatig uit over het deeg.

Stap 8

Snijd met behulp van een mes het deeg in 4 stroken van 5cm breedte en rol ze lukraak op tot krullen.

Stap 9

Leg de deegkrullen dicht bij elkaar in de bakvorm.

Stap 10

Bestrijk met 2 eetlepels plantaardige olie en bak gedurende 35 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is.

Stap 11

Laat afkoelen en dien op.

​​​​​​Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • Voor het deeg:
  • 190ml warm water
  • 7g gedroogde gist
  • 3g suiker
  • 5g psyllium husk
  • 250g eiwitarm meel (+ extra voor het uitrollen)
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • Voor de vulling:
  • 80g ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngeplet
  • 50g basilicum
  • 50g boter
  • 50g plantaardige olie