Verwarm de oven voor op 190°C.
Leg de zoete aardappelblokjes in een kom. Sprenkel de olie erover, voeg het paprikapoeder en het lookpoeder toe en meng alles goed.
Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en gril gedurende 25 minuten in de oven of tot de aardappelblokjes zacht zijn.
Bereid de saus door de olie, de ui, de look, de basilicum, de tomaten en het paprikapoeder in een pan op een middelhoog vuur te bakken gedurende 5 minuten of tot de groenten zacht zijn.
Meng de vegan mayonaise met de lookpuree en de peterselie in een aparte kom.
Giet de saus in een kom en leg er de gegrilde aardappelblokjes op. Werk af met de aioli en serveer.
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.