Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriends > Recepten > Kerst pannenkoeken
Retour aux Recettes

Kerst pannenkoeken

  • RECEPT MAAKT: een grote pannenkoek
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 10 minuten
  • KOOKTIJD: 5 minuten
Stap 1

Meng in een kom het eiwitarm meel, de suiker, het bakpoeder, het kaneel en de boter. Wrijf tussen je vingertoppen tot een deeg met een kruimelige structuur.

Stap 2

Voeg de ProZero® toe en klop tot een glad beslag.

Stap 3

Verwarm een pannenkoekenpan op een middelhoog vuur, voeg de olie toe kantel je pan tot de olie het hele oppervlak van de pan bedekt.

Stap 4

Giet het beslag in de pan en verdeel het met de achterkant van een lepel tot een grote cirkel.

Stap 5

Draai de pannenkoek om met een spatel wanneer er belletjes aan het oppervlak verschijnen.

Stap 6

Laat een minuut verder bakken en leg de pannenkoek dan op een bord.

Stap 7

Verdeel de bananenstukjes over de onderkant van de pannenkoek zodat ze de baard van de kerstman vormen.

Stap 8

Verdeel de aardbeien, behalve eentje, over de bovenkant van de pannenkoek zodat ze de muts van de kerstman vormen.

Stap 9

Gebruik de overgebleven aardbei om boven de baard de neus van de kerstman te maken.

Stap 10

Leg twee schijven rolfondant boven de neus en leg de halve druiven in het midden van de schijven zodat ze op ogen lijken.

Stap 11

Klop de plantaardige slagroom en schep in een spuitzak.

Stap 12

Spuit de slagroom onder de aardbeien om de muts af te werken en serveer.

ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 45g eiwitarm meel
  • 10g suiker
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 10g boter
  • 75ml ProZero®
  • 1 eetlepel olie
  • 18 aardbeien, gehalveerd
  • 1 blauwe druif, gehalveerd
  • 1 banaan, in stukken van 1cm gesneden
  • 5g rolfondant, in twee schijven van 5cm diameter gesneden
  • Plantaardige slagroom (Bijv. Chanty deco gold cup)