Meng in een kom de droge gist, het lauw water en de olijfolie.
Laat 5 minuten rusten.
Meng in een kom de bloem en het zout.
Voeg het vloeibare mengsel met de droge gist toe.
Kneed 5 minuten tot een homogeen deeg.
Bedek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
Ontgas het deeg en rol het uit in een geoliede bakvorm.
Dek af met huishoudfolie en laat opnieuw 1u30 rijzen.
Verwarm de oven voor op 230°C.
Als het brood is gerezen, druk je zachtjes met je vingers om kleine, regelmatige holtes te vormen.
Besprenkel met olie en bestrooi met oregano en fleur de sel.
Bak gedurende 15 minuten.
Speciale benodigdheden:
Een rechthoekige bakvorm
Serveersuggestie:
Garneer met een paar gesneden olijven of een paar gesneden kerstomaatjes.
Top tip:
Haal uit de oven en besprenkel opnieuw met olijfolie voor meer smaak. Breng variatie met andere droge kruiden en specerijen.
Haal uit de oven en besprenkel opnieuw met olijfolie voor meer smaak. Breng variatie met andere droge kruiden en specerijen.