Kook de bloemkool gedurende 20 minuten.
Giet het water af.
Snijd het eiwitarme sandwichbrood af en bewaar alleen de het zachte gedeelte.
Voeg de rijstroom en de bloemkool toe.
Mix.
Snipper de ui en knoflook.
Bak ze in wat olijfolie.
Voeg samen met de specerijen en het maïszetmeel toe aan het mengsel.
Mix.
Verdeel de bereiding in twee.
Rol elke portie in vershoudfolie tot 2 worstjes.
Draai de uiteinden stevig vast
Rol opnieuw in een 2e laag folie.
Kook gedurende 45 minuten.
Laat afkoelen in hetzelfde water.
Kook de zoete aardappel in gezouten, kokend water.
Mix met een beetje kookwater.
Voeg boter toe om het smeuïg te maken.
Haal de worstjes voorzichtig uit de folie.
Vet een koekenpan in.
Bak de worsten in olijfolie tot ze mooi gekleurd zijn.
Dien warm op.
Op een mooi bordje
Breng variatie in de smaak van worsten door de kruiden te veranderen of droge kruiden te gebruiken.
Voeg rijstroom toe aan de gepureerde zoete aardappel om het een zijdezachte textuur te geven.