Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriendspku > Recipes > Eiwitarme kaastaart
Retour aux Recettes

Eiwitarme kaastaart

  • RECEPT MAAKT: Recept voor: 1 taart (8 stukken)
  • KOOKTIJD: Voorbereidingstijd: 30 minuten (moet ’s nachts gekoeld worden) / Bereidingstijd: 30 minuten
Bereiding:
Stap 1

Doe de ProZero, het maïszetmeel en de boter in een steelpan.

Stap 2

Verwarm het geheel op een laag vuur en roer met een lepel totdat het mengsel licht suddert en indikt. Haal de pan van het vuur en laat enkele minuten afkoelen.

Stap 3

Schenk het mengsel over in een mengkom en mix het geheel ongeveer 30 à 40 seconden. Dek de mengkom af en plaats deze gedurende 3 à 4 uur in de koelkast (bij voorkeur gedurende een nacht). De vulling kan zo goed opstijgen.

Stap 4

Verwarm de over voor op 200°C voor de taartbodem.

Stap 5

Doe het eiwitarme meel in een mengkom en meng met de lichtbruine suiker. Voeg de margarine toe en kneed het beslag. Blijf kneden tot het beslag lijkt op een deegbeslag i.p.v. broodkruimelbeslag.

Stap 6

Gebruik nog een beetje eiwitarm meel om het beslag op het werkblad uit te rollen. Als het deeg te plakkerig is, kan je het ook tussen 2 vellen bakpapier uitrollen.

Stap 7

Plaats het deeg in een springvorm en druk goed aan in de randen. Prik gaatjes in het deeg en bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 8

Laat de taartbodem in de springvorm afkoelen.

Stap 9

Haal de opgesteven vulling uit de koelkast en mix gedurende 2 minuten tot een luchtig geheel. Voeg de kristalsuiker en het citroensap toe en mix nogmaals 2 minuten.

Stap 10

Spatel de vulling op de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Plaats het geheel 3 tot 4 uur in de koelkast. Haal de kaastaart uit de springvorm en versier met vers fruit zoals frambozen, aardbeien en bosbessen.

 

1 stuk (zonder fruit) bevat: 454 kcal - 0,1 g eiwitten -  5 mg Phe

ProZero en Vitabiwi zijn  voedingen voor medisch gebruik en dienen enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).  Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.

  • Vulling:
  • 190 g ongezouten boter
  • 600 ml ProZero®
  • 90 g maïszetmeel
  • 130 g kristalsuiker
  • 60 ml vers geperst citroensap
  • 225 g eiwitarm meel
  • 75 g lichtbruine suiker
  • 150 g margarine