Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home > Vitafriends > Recepten > Eiwitarme gyoza’s
Retour aux Recettes

Eiwitarme gyoza’s

  • RECEPT MAAKT: 2 personen – 8 à 10 gyoza's
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 30 minuten
  • KOOKTIJD: 30 minuten / Speciale benodigdheden: Steekvormen met een diameter van 8 cm
Voor het raviolideeg:
Stap 1

Laat de psyllium husk 5 minuten opzwellen in een kom met lauw water.

Stap 2

Meng het meel, het zout, het knoflookpoeder, de olijfolie, de spinazie en de ProZero®.

Stap 3

Meng de psyllium husk en het water met de hand door het spinazie mengsel.

Stap 4

Vorm het deeg tot een bal en dek af.

Stap 5

Plaats 10 minuten in de koelkast.

Voor de vulling:
Stap 1

Snijd de champignons in vieren en de zoete aardappel in blokjes.

Stap 2

Kook de zoete aardappelblokjes gaar.

Stap 3

Giet af.

Stap 4

Pureer met een vork.

Stap 5

Voeg de bevroren erwten toe aan de puree en bewaar.

Stap 6

Bak de champignons.

Stap 7

Snijd ze fijn en voeg ze toe aan de gepureerde zoete aardappel.

Stap 8

Rol het raviolideeg zeer dun uit op een met bloem bestoven werkvlak.

Stap 9

Steek er cirkels uit met de steekvorm.

Stap 10

Plaats een theelepel van het groentemengsel in het midden van elke cirkel.

Stap 11

Vorm tot een halve maan en sluit de randen af.

Stap 12

Druk de karakteristieke golfjes van gyoza's af met je vingers.

Stap 13

Bak één kant van de gyoza's tot die krokant is.Bak één kant van de gyoza's tot die krokant is.

Stap 14

Voeg water toe tot ¼ van de hoogte van de gyoza's en dek af.

Stap 15

Laat stomen tot al het water weg is.Laat stomen tot al het water weg is.

ProZero® is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e).

Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • 3,5g psyllium husk
  • 75ml water
  • 135g eiwitarm meel
  • 1,5g zout
  • 3g knoflookpoeder
  • 5g olijfolie
  • 35g diepvriesspinazie
  • 25ml ProZero®
  • 25g champignons
  • 60g zoete aardappel
  • 10g diepvrieserwten