Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Terug naar recepten

Cupido's taart

  • RECEPT MAAKT: 1 taart
  • VOORBEREIDINGSTIJD: 1 uur
  • KOOKTIJD: 30 min. op 180 graden.
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Meng het meel en de margarine samen in een kom tot het korrelig wordt.

Stap 3

Voeg de suiker en het water samen in een apart kommetje, meng tot alles een gladde emulsie wordt.

Stap 4

Voeg daarna deze twee voorbereidingen samen en meng tot 1 geheel.

Stap 5

Laat het mengsel rusten gedurende 10 minuten.

Stap 6

Besprenkel een stukje van het werkblad met meel en kneed het deeg op het oppervlak tot het glad is.

Stap 7

Rol 3/4 van het deeg uit met een deegrol en bekleed de taartvorm.

Stap 8

Plaats de appelstukjes, bramen, frambozen in de vorm, meng er de bruine suiker onder.

Stap 9

Rol het overige deeg uit met een deegrol en snij er 28 kleine hartjes uit.

stap 10

Schik de uitgesneden hartjes in cirkels bovenop de vulling zodanig dat de punten van de hartjes naar het midden van de taart wijzen.

Stap 11

Bestrijk de taart met ProZero en bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten tot de taart goudbruin geworden is.

Stap 12

Laat de taart gedurende enkele uren afkoelen.

ProZero is een voeding voor medisch gebruik en dient enkel gebruikt te worden onder strikt medisch toezicht van een arts en/of diëtist(e). Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg steeds het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.

  • Het deeg:
  • 250g eiwitarm meel
  • 125g zachte margarine
  • 30g fijne kristalsuiker
  • 50ml water
  • 20ml ProZeroTM
  • De vulling:
  • 2 grote appels, geschild en in stukjes gesneden
  • 150g bramen
  • 150g frambozen
  • 50g basterdsuiker