Meng het eiwitarm meel, de zachte margarine en de basterdsuiker tot een deeg met een kruimelige structuur.
Voeg het water toe en kneed het mengsel tot een stevig deeg.
Laat tien minuten rusten.
Maak je werkoppervlak eerst volledig schoon, bepoeder het dan met wat eiwitarm meel en kneed het deeg nog een minuut.
Rol met behulp van een deegrol het deeg uit tussen twee laagjes bakpapier tot een cirkel met een diameter van 28 cm.
Plaats het deeg met behulp van de deegrol in de bakvorm en kijk of het past.
Druk met je duim het overhangende deeg over de rand van de bakvorm.
Snijd het overhangende deeg weg met een mes en prik met een vork wat gaatjes in de taartbodem.
Snijd een cirkel uit het bakpapier met een diameter van 23 centimeter en leg dat op de taartbodem.
Strooi de bakbonen over het bakpapier en laat de taartbodem vijftien minuten bakken in het midden van de oven.
Haal de bakbonen voorzichtig met een lepel van de taartbodem en verwijder ook het bakpapier. Laat nog tien minuten verder bakken en laat dan afkoelen.
Spreid de toegelaten lemoncurd met een spatel uit over de taartbodem.
Bedek de taart met de eiwitarme marshmallows.
Plaats de bakvorm onder de grill tot de bovenkant van de taart goudbruin is en laat daarna afkoelen.
Laat de taart afkoelen vooraleer je ze uit de bakvorm haalt en serveer.
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou. Raadpleeg het productetiket voor allergenen- en andere productinformatie.
Ingrediënten
Voor de taartbodem:
250g eiwitarm meel (wat extra voor het bepoederen)