Was en schil de groenten.
Snijd de wortelen schuin, de champignons doormidden en de knolselderij in blokjes.
Verwijder de steeltjes van de peterselie.
Giet de bouillon en de natuurlijke kleurstof in een pan.
Voeg de schillen en groentesnippers toe. Laat op laag vuur 30 minuten tot de helft inkoken.
Stoof de groenten en 10g koude boter aan in een pan op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
Zet opzij.
Stoof in dezelfde pan de ui, knoflook, eiwitarme bloem en het kruidenbuiltje aan met 10g boter.
Zeef de bouillon zodat alleen het vocht overblijft en giet in de pan met de ui en knoflook.
Voeg de wortelen, knolselderij en champignons toe.
Hak de peterselie fijn.
Scheid de saus en de groenten met behulp van een zeef. Zet de groenten aan de kant en laat de saus tot de helft inkoken.
Voeg de resterende 10 gram boter toe. Pas de kruiding aan.
Verdeel de groenten over een bord en giet de saus erover.
Werk af met wat krulpeterselie en klaar!
Serveertip: Serveer in een schotel of op een bord.
Dit recept werd speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jou.