Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Change language
Home
Retour aux Recettes

Eiwitarm bladerdeeg

  • RECIPE MAKES: Recept voor (porties): 250g deeg
  • COOK TIME: Bereidingstijd: 30 min. / Rusttijd: 50 min.
Stap 1

Los het zout op in het water.

 

Stap 2

Meng het meel met de blokjes koude boter zodat de stukjes boter nog zichtbaar zijn. Voeg het koude gezouten water toe.

Stap 3

Meng vervolgens voorzichtig tot een deeg.

Stap 4

Vorm een bal, pak in met huishoudfolie en laat 10 minuten rusten in de koelkast.

Stap 5

Maak vervolgens een vierkant van het deeg door het voorzichtig plat te duwen met een deegrol. Bestuif met wat eiwitarm meel langs beide kanten.

Stap 6

Rol uit tot een rechthoek waarvan de lengte 3 keer langer is dan de breedte. Vouw de bovenkant voor 1/3 naar onder en vouw de onderkant hierover. Draai het deeg 90 graden zodat de gevouwde rand links ligt. Ziezo, de eerste toer is klaar.

Stap 7

Herhaal dit proces (toeren van het deeg) 4 keer en laat telkens 10 minuten rusten tussen elke toer.

Stap 8

Rol het deeg uit tot het 2 à 3mm dik is en gebruik de gewenste hoeveelheid.

Voedingswaarden: 1 portie bevat 506kcal – 0.4g eiwit – 3mg Phé

Speciale benodigdheden

  • Gemakkelijker te bereiden met een keukenrobot
  • Deegrol

 

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor een eiwitarm dieet. Ga altijd na bij je arts of diëtist(e) of dit recept geschikt is voor jouw dieet. De voedingswaarden van dit recept zijn berekend met het Evry diëtistenprogramma en met de productinformatie die beschikbaar was op het moment van publicatie van dit recept.

  • 125g eiwitarm meel + een beetje om het deeg uit te rollen
  • 100g koude boter (voor bladerdeeg), in blokjes gesneden
  • 2g zout
  • 45ml koud water